Home Kenniscentrum Nieuws Contingent 50 dagen studentenarbeid al overschreden?

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Contingent 50 dagen studentenarbeid al overschreden?

Sinds 01.01.2012 mogen studenten op jaarbasis 50 dagen werken onder een voordelig statuut. Voor dit contingent van 50 dagen houdt men zowel rekening met de effectief gewerkte dagen, als met de gelijkgestelde dagen waarvoor de werkgever loon onderworpen aan de sociale zekerheid betaalt (bv. feestdagen). Voor de berekening van de 50 dagen wordt elke werkdag die door de jobstudent werd aangevangen als volledige werkdag beschouwd, dit ongeacht het aantal effectief gepresteerde uren.

De RSZ heeft een teller geïnstalleerd die vermeldt hoeveel dagen een student kan werken onder het voordelige studentenstatuut. Deze teller is beschikbaar voor studenten via de toepassing student@work50days (https://www.mysocialsecurity.be/student/nl/index.html). Het is aangewezen dit attest steeds op te vragen bij de studenten.

Bij overschrijding van de 50 dagen mag een student nog wel tewerkgesteld worden, maar weliswaar niet onder het voordelig statuut. Bijkomende informatie hieromtrent vindt u in dossier in bijlage.