Home Kenniscentrum Nieuws Indexatie aanvullende toeslag tijdelijke werkloosheid

Nieuws

Nieuwe maatregelen of nieuwe wetten? Blijf hier op de hoogte van van de nieuwigheden in loonberekening & loonadministratie.

Sinds 01.01.2024 hebben werknemers recht op een bijkomende werkloosheidstoelage van € 5,00/dag die gedekt is door de werkloosheidsuitkering en dit bovenop de uitkering tijdelijke werkloosheid. Als indexatie geldt hierbij de overschrijding van de spilindex, dit is in april 2024 gebeurd waardoor de toeslag sinds 01.05.2024 is opgetrokken naar € 5,10/dag. Deze toeslag komt bovenop de sectorale toeslagen die vaak ook verschuldigd zijn (door werkgever of ten laste van het Fonds). 

Deze aanvullende vergoeding is verschuldigd voor alle vormen van tijdelijke werkloosheid m.u.v. tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht en medische overmacht. 

Werknemers met een bruto maandloon lager dan € 4.000,00 hebben vanaf de eerste werkloosheidsdag recht op dit supplement. Indien het bruto maandloon hoger is dan € 4.000,00 is er pas recht vanaf de 27e dag gedekt door werkloosheid per jaar bij dezelfde werkgever.